Indikator vrenja komine
Za određivanje završetka vrenja voćne komine.
Kako bi započeli pečenje rakije neophodno je da sav šećer u komini prevre u alkohol. Ako masulj nije prevrio dobit ćemo manje rakije.
Znanstvena ispitivanja pokazala su da trenutak destilacije prevrlog koma šljive značajno utječe na kvalitetu rakije. Rakije od kasnije destiliranih masulja imale su lošiji kemijski sastav i ocijenjene su nižim ocjenama okusa od komina koje su destilirane odmah po završenom alkoholnim vrenju.
mjerno područje
(°Oe Oechsleovi stupnjevi šećera) |
podjela skale
|
dužina
skale (mm) |
ukupna dužina (mm)
|
kat. broj |
||
Indikator vrenja komine
|
0 – 40
|
1 / 1
|
70
|
215
|
1104
|
Ambalaža: blister ambalaža sa plastificiranim kartonskim uputstvom za upotrebu
Uputstvo: hrvatski, srpski, slovenski